Cum alegem pentru restaurantul nostru un distribuitor de legume si fructe ?
Piata de distributie din Romania si mai ales cea din Bucuresti a capatat o noua fata dupa aparitia angrourilor unde importatori sau producatori se intalnesc pentru a-si vinde produsele en-gros.
In primul rand sa vorbim despre cele doua moduri de achizitionare a produselor.
1.Achizitie proprie din magazine gen: Metro, Careffour sau piete.
– alegerea directa a produselor si sortalea lor in functie de calitate
– oferte zilnice unde poti gasi preturi foarte bune
– alegerea unor cantitati foarte mici ex: 500g
2.Firma de distributie legume si fructe
– livrarea zilnica la ora stabilita
– preturi negociabile in functie de cantitate
– alegerea dintr-o oferta de peste 200 de produse
– schimbarea produselor defecte in aceias zi
– alegerea unei cantitati optime in functie de consumul zilnic
– nu ai nevoie de spatiu de depzitare
– termene de plata
In uma acestei analize observam ca desi in prima parte unde mergeam personal si achizionam produsele avem anumite dezavantaje: cheltuieli de transport, foarte mult timp pierdut in gasirea produselor si preturilor potrivite, un om dedicat, spatiu de depozitare, plata la cumparare. In cazul in care alegem o firma de distributie avem un cost global mult mai mic si o calitate mult mai buna oferind clientlor produse proaspete in fiecare zi.
Recomandare: Atunci cand lucrati cu o firma de distributie, creati o legatura intre agentul firmei si bucatarul restaurantului dumneavoastra pentru a eficientiza calitatea si livrarea produselor.