Un avocado pe zi !

Avocado on white

Stiai ca daca manaci un avocado pe zi devi mai tanar?

Conform Wikipedia, avocado este un arbore original din Mexic si Guatemala, atat fructul cat si arborele sunt comestibile iar din fruct se face, cunoscuta pasta GUACAMOLE.

Foarte multa lume, nu stie sa consume acest fruct si atunci cand aud de el au o reactie negativa deoarece au cumparat si au incercat sa il consume nestiind ca este crud; avocado poate sa reziste pana la doi ani in copac si nu se coace, procesul de coacere al fructului incepe imediat dupa ce este cules si se poate consuma dupa 8-10 zile. Atunci cand alegem un avocado din supermarket, trebuie sa apasam usor cu degetul pe el si daca ramane un mic semn in urma apasarii atunci este copt. Recomanadarea noastra este, cumpara fructe tari si lasa-le sa se coaca cateva zile si astfel ai in permanenta fructe coapte.

Fructul minune asa cum mai este numit, avocado are nenumarate beneficii pentru sanatate prin continutul putenic de grasimi monosaturate si Omega 9, pentru a vedea continutul exact va recomand sa studiati tabelul celor de la Whfoods.

Avocado bun pentru inima, ochi, ten, intareste sistemul nervos si lupta impotriva celulelor canceroase.

 

Un studiu realizat de o echipa de cercetatori la Pennsylvania State University, a aratat ca dupa o luna dupa ce o echipa a consumat un avocado pe zi au redus grasimea abdominal cu 1.6%, comparativ cu cealalta echipa ce a consumat ulei de in.

Mananca sanatos fructe si legume in fiecare zi !

 

Main Menu