Beneficiile consmumului de fructe si legume

WhatsApp Image 2020-01-07 at 13.12.00(1)

Beneficiile consmumului de fructe si legume

 Cu totii cunoastem faptul ca fructele sunt considerate a fi mine de aur bogate in vitamine, minerale si fibre necesare pentru ca organismul nostru sa fie sanatos indiferent de varsta.

Studiile stiintifice au demonstrat de-a lungul timpului efectele pozitive ale consumului  de fructe printre care putem enumera:

-reducerea riscului bolilor de inima, infarct si atac cerebral

– protectia impotriva anumitor tipuri de cancer

-prevenirea obezitatii si a diabetului

-scaderea riscului de boli renale si afectiuni osoase  etc.

In functie de beneficiile pe care le ofera organismului, acestea se impart in mai multe categorii:

  • Pepene galben, caise, papaya, mango, piersici – acestea contin Vitamina A, si ajuta in mod special la imbunatatirea vederii si la mentinerea sanatoasa a pielii.
  • Fistic, alune de padure, avocado, nuci – au un continut ridicat de Vitamina B6, importanta pentru reglarea colesterolului si a tensiunii arteriale, precum si pentru inlaturarea oboselii si a durerilor de cap.
  • Macesele, kiwi, papaya, portocalele – au contributie importanta in prevenirea si tratarea infectiilor, si au cel mai mare aport de Vitamina
  • Vitamina Eajută la funcţionarea normală a glandelor sexuale şi endocrine, oferă protecţie vaselor sanguine şi are efect anticancerigen: migdalele, arahide în coajă, caise uscate, alune de pădure, fistic.

 

 

Un alt beneficiu sanatos al alimentatiei zilnice cu fructe este reprezentat si  de o digestie mai sanatoasa.

Sa avem sanatate!

Main Menu